O naději

O naději

Anotace: Opravdu nevím, co k tomu ještě napsat jiného.

O naději

Vystrašená duše svírá trosky vztahu,
ta věc pálí jako peklo.
Bože, chtěl jsem tak moc? Pomoz, dej mi radu.
vše nevinné chytlo, v plamenech skončilo.

Truchlí mozek, sténá srdce,
existuje vůbec ještě naděje?
Už není žádná, křičím prudce,
snad Bůh do jiného ji nalije.

Bolí, pálí samotná existence,
zničené tělo k nepotřebě.
Komu věnovat lásku, než milence?
Přebytek citu taví, hřeje.

Jen směle vkroč do nového světa,
do světa bez Ní.
Je tam spousta lidí, ale běda,
jen ona tam chybí.

Lze žít s vyhořelou duší?
Chodit po zemi jako kus ledu?
Je ještě někde láska, kdo to tuší?
Není lepší vzít trochu jedu?

Vnitřní vražda, srdce pro nikoho nebije,
zásady se taví, čest i úcta se rozlije.
Láska nezmizí, to nejde,
jedinec ze života sejde.

Miluju a nemám koho.
Nenávidím a nevím koho.
Nořím se stále hlouběji.
Mám ještě vůbec naději?

Snad.
Autor Nejlepší svišť, 05.01.2007
Přečteno 382x
Tipy 1
Poslední tipující: Sýkorka07
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pravda - napsáním se uleví!

10.04.2007 10:22:00 | Juhunka

Ne, neuleví.

01.04.2012 18:17:00 | Nejlepší svišť

Báseň hezky napsaná vypovídá o tvém smutku,nebo beznaději?To né poslední slovo mluví dobře.Musíš si věřit.Piš básně dál-umíš to.

05.01.2007 17:03:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí