Balada o lásce

Balada o lásce

Anotace: ...jesenická fantazie......

Denně nosím květy
Maríně
Ona spí pod lesem
na cintoríně

Onky Černé stráni
zabili Ji páni
štvali jelena
Marína raněná
v náručí zemřela mi
zalitá slzami

Sedm roků dlouhých
byl jsem zbojníkem
abych vrahům podlým
zakroutil krkem
abych Tě uviděl
udal jsem se sám
z lásky k Tobě
Maríno
popravit se dám

Proto nyní visím
za žebro na háku
necítím bolest
nemám slzu v oku

Vždyť spravedlnost
Maríno
má Tvoji tvář
a Ty kolem hlavy
aureolu máš
Autor V.N.Losinský, 03.03.2012
Přečteno 589x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ach.. :-)

28.09.2016 15:09:22 | Tvořilka Lenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí