Lovec

Lovec

Anotace: Nesnáším lovce!! :(

Vyběhla mladá liška z lesa,
čumáčkem ve vzduchu zavětřila,
zrzavý kožich se zaleskl,
černá očka zazářila.

Jenom kousíček popoběhla,
pak se tlapky zastavily,
ta šelmička nic netušila,
ty stál jsi opodál v tu chvíli.

Pozvedls pušku bez váhání,
jistě jsi zaměřil svůj cíl,
neměl jsi žádný důvod ji zabít
a přece jsi vystřelil.

Přišel jsi k ležící kořisti,
jejíž kožíšek krev zohyzdila,
díval ses jí do očí dokud
v nich jiskra života nezhasila.

Jen jeden tvor zabíjí, ač nemá hlad,
vraždí zcela bez důvodu
a žádné zvíře není v bezpečí,
před tím tvorem lidského rodu.
Autor Charibeja, 04.03.2012
Přečteno 334x
Tipy 11
Poslední tipující: Anjesis, Radhuza, E., Holis, Petbab
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí