Smutek

Smutek

Anotace: Najednou jsem stála před ústavem pro duševně choré. Dříve to byly lázně.

Smutek

Já vím, kde bydlí smutek.
Vlak ani autobus tam nejezdí.
Pro pěší tam vede jenom jedna cesta.

Slunce tam nesvítí,
hvězdy tam nezáří.
Jak listy v starém žaltáři
chvějí se duby staleté
pod šedou oblohou.
A mrtvá plocha jezera
leží jim u nohou.

Dříve zde byly malé, ale známé lázně.
Skryté v lesích, po jezeru pluly barevné loďky,
z pavilonů se ozýval smích a hudba,
dámy v krinolinách popíjely vodu z pramenů.

Zarostly pěšinky,
zřítil se altánek.
Zborcené prameny uvykly na spánek
přikryty pokrývkou zelených mechů.
Kde zvonil kdysi dívčí smích,
teď zazní chechtot šílených
do šílencových vzdechů.
Autor laludmi, 04.03.2012
Přečteno 299x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká básnička

10.03.2012 20:23:32 | kočkopes

...jsi to Ty, že ano? ...mně to vůbec nedocvaklo... jsi fakt dobrá.... ani tralaláček mi nenapověděl, ale hlavně že jsem ji okomentovala...?)) tak je tak nádherná... jsi "osvícená" Radobýlem :))

10.03.2012 20:14:00 | Radhuza

Tohle mi připomíná osud lázní Kyselka. Bojujeme za jejich záchranu.

04.03.2012 15:38:34 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí