Poprava

Poprava

Anotace: Poslední den...

Nový začátek v hlasu umrlých duší,

vyprahlých písků v propast přesetých.

Tak dole leží, sval do hlouby buší,

bílý kvítek v stisku prstů prokletých.

 

Hnilobných končetin ožívá v tom jasu,

pozdvihá květ, tělo bledé v prostý šat.

A vzhůru v převratný pád v linii času

tam kde ostří meče brousí kat.

 

Zvon divoce o hranu v ponurý hlas

kde z úskalí nářků v slzách bloudí.

Myšlenky rozpité postrádají čas,

jenž nad řetězy ohyzdná soudí. 

 

Poslední zvuk rozplynuv se v kraji,

poslední slza vpila se v rodnou zem.

Hrůzných myšlenek co v dech se tají,

takový byl ten poslední den.

Autor Nevratný obal, 10.03.2012
Přečteno 389x
Tipy 7
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy, RenyNew, Radhuza, Krist7nka, Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, taková optimistická:-)

10.03.2012 14:54:54 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí