Ze dna čajového šálku

Ze dna čajového šálku

Anotace: Další dno nám otevírá své dveře

Sbírka: Ze dna

Stalo se to na čajovém dýchánku.
Spadla jsem z máslového bochánku,
jenž ten mladý muž tak lehce svíral v dlani,
přímo do šálku čaje a bylo po snídani.
Malá jako Alenka po vypití kouzelného nápoje,
odolávala jsem náporu hořce zeleného příboje.
Prudká vlna však stáhla mě na dno samotné
a čajové víly nebyly k záchraně ochotné.
Marně jsem čekala na záchranný kruh,
jenž vrátil by do plic mých vzduch.
Nikdo mi nehodil ani kostku cukru,
po které bych mohla k okraji vyšplhat.
A mně se chtělo tolik rvát
o život…
Za víčka však vkrádal se věčný spánek,
i když jsem chtěla sebevíc bdít.
Vzpomněla jsem si na dýchánek.
Jak mě jen mohli nechat utopit?

Ležím na dně šálku z porcelánu.
Tělo bezvládné, co mělo tolik plánů…
Autor Prinzeschen, 23.03.2012
Přečteno 400x
Tipy 11
Poslední tipující: tato22, CULIKATÁ, ďábel strážný, gallatea, Petbab, Linzerka, hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to hezké, hlavně první půlka kde udržuješ rýmy aa bb cc.. a plyne to.. kdybys to udržela až do konce a doladila rytmus, bylo by to perfektní
a nebo rýmovala volněji, jako ke konci.. :o)

23.03.2012 09:26:42 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí