Ze dna hrnku kávy

Ze dna hrnku kávy

Anotace: Další báseň ze samotného dna - tentokrát pro milovníky kávy.

Sbírka: Ze dna

Když v lógru pomalu sny se topí
jako v děsivém bahně.
Když dnes víčka oči nepřiklopí
a svět zas se ocitl na dně.

Zalévám poslední hrnek kávy.

Když temně černá tekutina
černá jako tér.
Zas a znova připomíná,
že život není fér.

Popíjím poslední hrnek kávy.

Když lžička v hrnku utopená,
je jediný záchranný kruh.
A ruka k pomoci natažená,
mezi prsty svírá jen vzduch.

Jsem na dně.

*

Posledního hrnku kávy.
Autor Prinzeschen, 27.03.2012
Přečteno 573x
Tipy 18
Poslední tipující: Barčík, Stín, gallatea, tato22, CULIKATÁ, laludmi, Wlistinka, MichTry, enigman, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V kávě tmavé šrámy plují
smutné vichry z dálky dují:(

10.04.2012 15:19:23 | CULIKATÁ

Milovník kávy nejsem - ale báseň je nádherná.

09.04.2012 09:27:30 | laludmi

to je život...má mnoho podob...záleží jakou si vybereš...

28.03.2012 08:46:26 | enigman

Dávám palec nahoru, ST.

27.03.2012 23:50:46 | Psavec

Tohle je moc povedené.

27.03.2012 20:28:01 | zaba.zuzla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí