Proč jsi odešel?

Proč jsi odešel?

Anotace: http://www.youtube.com/watch?v=uwBwKcQ1k84&ob=av2n


Zpod peřiny

vyvěrá tolik potřebné teplo,

aby mě pružiny

mohly v klidu zimomřivě

do svalů a kostí šťouchnout

a rozštěpené žaluzie

pustí na mě světlo.

Bez lítosti.

 

Ospalky lepí mi oči

-jsou jako sekundové lepidlo-

společně s mými myšlenkami

ze včerejší tmy

té noci,

kdy

jsi

bez lítosti

odešel.

 

Ještě nenadešel

čas

probudit se zcela.

S bradou u kolen

jsem celá

v jiné dimenzi.

 

Jako by žádné z těch vzpomínek

nikdy nenastaly.

Jako by mé tělo

z jiné hmoty bylo

s tvary

nám neznámými.

Jako by všechny

důkazy o mojí existenci

náhle vymizely.

Náhle

a bez lítosti.

 

A všechen

ten

opar v dáli,

jejž jen já mohu odvanout

halí moji duši

neustálým

snažením se vyprostit

z tvých rukou,

jež cítím

na svém těle.

 

Pak s lítostí mně vrozenou

je odstrkávám.

 A s bolestí mně vnucenou

je zabíjím

v sobě.

Tobě.

 

Autor Demotivovná Dezorientace, 31.03.2012
Přečteno 400x
Tipy 8
Poslední tipující: tato22, Robin Marnolli, laludmi, jitka.svobodova, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkný.
a shakira taky dobrý tip:-)

06.12.2012 22:48:51 | Robin Marnolli

Jestli si chceš opravit ještě další chyby?

ZPOD peřiny
JAKO BY
opar v dáli, JEJŽ
s lítostí MNĚ vrozenou
s bolestí MNĚ vnucenou

Interpunkci pomíjím. A jsem ráda, žes to vzala. (Asi jsi hodně chyběla ve škole? Neboj, nevysmívám se, jen se směju.)

09.04.2012 14:32:56 | laludmi

No jsem ráda, že jsem tě pobavila;)

09.04.2012 20:41:50 | Demotivovná Dezorientace

Jo, tvoje báseň se mi líbí. Jen škoda, že jsi trochu dezorientovaná i v pravopise.

09.04.2012 09:20:19 | laludmi

Máš pravdu, pravopis je mým velkým nepřítelem. Děkuji za upozornění:)

09.04.2012 11:18:50 | Demotivovná Dezorientace

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí