Tři kříže

Tři kříže

Anotace: ...místo, kterého se dotkla Smrt...

Nad městem se tyčí hora,
Ničím výjmečná,
však z hora
vidět je i konec světa.
Konec světa....pro člověka.

Těžba vzala dávno za své,
lom je hrobem pro bojácné.
Kolik duší bloudí tady?
Dvě, tři?
Jsou obětí velezrady?

Nikdo neví jak to vážně bylo,
němí svědci v šachu drží tělo.
Neznámým zdá se být krásná,
Ta hora jež srdce jasná,
zabila.

Tři kříže všech zpověď slyší,
utrpení, lásky, lidí bez přístřeší.
Však kříže nezaslechnou slova,
slova člověka jež bránu ková.
Bránu k místu odpočinku,
nezastaví na chvilinku.

Nikdy nevyjde tu horu,
Nikdy nespatří ty kříže,
Nikdy nedoví se příběh...
...příběh té, jenž bránu koval...
...příběh té, jenž hrobní jámu kopal...

Autor Cizí neštěstí, 31.03.2012
Přečteno 763x
Tipy 9
Poslední tipující: CULIKATÁ, Lylča, jitka.svobodova, Naylit
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tem konec trochu pokulhává, ale jinak moc dobré!!! :)

17.04.2012 19:44:37 | Matsuyama Tatsuko-chan

Zkusím to poopravit, ale jinak děkuju. :)

17.04.2012 19:51:11 | Cizí neštěstí

Smutné:((

15.04.2012 10:02:26 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí