Klavírista

Klavírista

Anotace: ...

Ve tvých pažích
vůně kávy, cos nedopil
denodenně umírám
pod bříšky prstů
osamoceného klavíristy
... co miluje publikum
z první řady
i když klavír ještě nikdo nedovezl

věřím ve spravedlnost
rána
že zahodí noty a nechá mě jít

ve tvých vlasech
vzlyky štěnětě, co Tě potřebuje
denodenně vstávám
s pocitem zadostiučinění
že se přiblížím
vůni kávy

už nevěřím ve snahu
vědomosti
ve špatné srdce

ve tvých rukou
jemnost modelářů letadel
denodenně uspává
v chladných nocích
desítky zhrzených zad
a já usínám
s představou vzdálenou milimetry
od mého těla

ve tvých očích možná láska
ve tvých očích možná čočky

ve tvých očích možná já

co neodejde
a víš kam lehnout na polštář
a víš komu zahrát melodie bez klavíru
a víš komu můžeš říct počkej

a neodejde

prozatím

////
ale já

věřím v pravého klavíristu
Autor chroust17, 08.04.2012
Přečteno 348x
Tipy 19
Poslední tipující: jenommarie, enigman, Tanecnice, Paulín, Schukr00, Hesiona-Essylt, tato22, zaba.zuzla, Boudicca, hanele m., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na to se neda napsat nic jineho nez ST...tahle basen me naprosto dostala...:-)

09.04.2012 21:10:38 | Tanecnice

Mně se moc líbí jemnost rukou modelářů letadel... Moc krásné.

08.04.2012 12:34:24 | zaba.zuzla

smutné, ano - ale ani si nevzpomínám jeslti jsi někdy napsal něco vyloženě veselého :o)
každopádně trvám na tom že píšeš krásně a chcu tu knihu! :o)

08.04.2012 12:06:54 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí