příběh

příběh

Anotace: pohádka o lidech

V temnotách lidského nelidství,
v strachu, jenž zbyl nám, co dědictví,
V touhách, jež nebudou v pořádku,
psal osud nehezkou pohádku.

Ten příběh z počátku nevinný,
nevzešel z srdeční krajiny.
Pálil a zábl, jako mráz,
a byl stále horší, jak šel čas.

Ústřední postavou-lidské plémě,
ústředním dějem pak zánik Země.
Zápletkou byla snad lidská touha vlastnit,
dar z neštěstí druhých sám býti šťastný.

Tak nějak s tím dějem se bortilo
všechno, co málo jim patřilo,
a potom happy end- zatmění nebe,
při němž pak zabijí i sami sebe.
Autor Anjesis, 05.05.2012
Přečteno 249x
Tipy 6
Poslední tipující: Samanta, Charibeja, Doradan
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Člověk je nejhorší tvor na této planetě. Skvělá báseň :-)

21.08.2012 01:19:45 | Samanta

Mně se náhodou líbí. :) Naprosto vystihující, člověk dokáže akorát ničit.
P.S. : taky mám teď tvůrčí krizi.. :)

06.05.2012 16:34:23 | Charibeja

vím, tahle je hodně slabá, ale mám teď trochu tvůrčí krizi

05.05.2012 16:01:37 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí