Březnová blues

Březnová blues

Anotace: Vzdávám hold mladému talentu, kterého jsem objevil teprve dnes a který umřel snad až příliš brzy. Báseň je složená z části jeho vlastních veršů (Ukolébavka, Ospalé něžnosti a další) a novými obraty mými. Snad se nebude zlobit.

A mně se chce tak spát
Spát
ve stínu tvých vlasů
a chtěl bych nahlas bědovat
že ztratil jsem tu krásu mezi svými druhy

Ležíme tu spolu snad na konci světa
a pod očima kruhy
s blues co zní tam kdesi v dáli
s tóny jara, možná léta
a my se jim však kdysi smáli

a pak zavíralas svoje oči
s tou hnědou barvou tabáku
co nikdo si nevšim možná jen já
a z pár dalších chudáků
že všechno končí tak nějak brzy
a my dva mohli
klidně spát

i přes paprsky březnového slunce
a mý hořký slzy
sbohem našim promlčeným láskám
dát

a s nimi i tu lidskou špínu
stovky let při tónech tvého hlasu
miliónkrát umírat a k tomu přijímat těžkou hlínu
a doufat v opětovný východ kyanidového Slunce
aspoň krátce
spatřit krásu
nových stínů postav na rohu

Dobrou noc
spi sladce

Já nemohu...
Autor Eclipse, 14.05.2012
Přečteno 433x
Tipy 4
Poslední tipující: Kirsten, její alter ego
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já mám Hraběte taky ráda.. a to jsem na něj narazila až v prváku na vysoké - holt jiná doba :o)
napsaný je to moc hezky

14.05.2012 23:43:32 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí