Žádný

Žádný

Anotace: ...

Jsem existencionálním prototypem
neumím si poradit sám se sebou
jsem trestán a vím moc dobře, že jsem vinen
nevím nic, ani kam mě mé cesty zavedou.

Nechci nikomu ublížit a přitom ubližuji všem
nosím špatné myšlenky a točím se v kruhu
proč osude, proč zrovna já takový jsem
vidím jen tmu a noc a přitom bych tak rád viděl duhu.

Vím, že za všechny své hříchy platím
za všechnu vinu, kterou mám na duši
až se jednou konečně ztratím
nedostanu druhou šanci…co cítím, nikdo netuší.

Jsem existencionálním zármutkem
neumím žít starosti všedních starostí
bojím se smutku, však jdu za ním den za dnem
a marně volám o pomoc s nádechem radosti.

Nechci už nic, nemám sílu už ani ráno otevřít oči
mám v hlavě tmu a myšlenky na trest, který si zasloužím
nechápu svět, k čemu se vlastně točí
a trestán jsem spravedlivě, to moc dobře vím.

A o to víc mě to všechno bolí
nepoučitelný, nenapravitelný, prázdný
jsem ten co si rány v srdci ještě solí
a vím, že jsem k ničemu…mé jméno je Žádný…
Autor Tom XVI, 31.05.2012
Přečteno 312x
Tipy 5
Poslední tipující: poeta, Tanecnice
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mně se tohle dílko právě moc líbí...je vidět,že to šlo z Tebe..je možné,že šlo o momentuální roz(po)ložení..?
hezky jsi vyjádřil své pocity...hledala jsem něco,co by vyjádřilo mé pocity v takových chvílích..a tohle je ono..myslím

31.05.2012 08:56:30 | Tanecnice

Děkuji, je to asi momentální rozpoložení, ale jelikož je těch stavů čím dál víc, tak z toho plyne...nevyrovnanost slov, neuchopitelnost smyslu jednotlivých vět, ale v celku, v celku to smysl dává...smysl daného času, daného pocitu...dané chvíle vzniku.

31.05.2012 10:08:16 | Tom XVI

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí