Rokle Ikarů

Rokle Ikarů

Anotace: no jo, já a věčné téma sebevraždy :-)

Rokle Ikarů

Já chtěla letět, volná, jako pták,
však nejsem pták a nemám jejich křídla.
Na místo křídel z rudých jizev znak,
a k nebesům bych ani nedohlídla.

Kde cesta končí, roklina a sráz,
tam sebevrazi smějí zkoušet lety,
pro chvíli volna, než si zlámou vaz,
a pro iluzi, že nejsou jen skety.

Tam na dně srázu bílé kosti jsou,
co pozůstatky létajících lidí,
jak Ikarové, kteří nevzlétnou,
jen mrchožraví šakali je sklidí.

Jen vítr jimi sem tam proniká,
skrz černou tmu jen měsíc občas svítí,
i mě tam z těla teplo utíká,
jak pomalu mi končí doba žití.

Jak prudce rychle let se změnil v pád,
ne, nelituju žádnou z jeho chvílí.
V mém žití stejně nebylo oč stát,
tak ať si na mých kostech vítr kvílí.
Autor Anjesis, 25.08.2012
Přečteno 249x
Tipy 9
Poslední tipující: Moustard.jr, Nergal, Charibeja, srozumeni, Kropydlína Škopounová
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

docela dobrý. Já bych nemohl číst tentotyp veršů pořád.Mám na mysli, sebevraždy, deprese a podobně. Stačí mi to jednou za rok:). Potom nad tím zbytečně dumám a to se mi o víkendu nechce.
K básničce, já jsem odstraňovatel interpunkce, mně se to líbí vždycky více bez ní.Příjde mi rušivá. To je ale jen můj vjem:-) A už myslím vím,která seš ty:)

25.08.2012 10:31:19 | kočkopes

Je to takové pěkně ulítlé...***

25.08.2012 10:26:22 | srozumeni

Co na tom, že padám - hlavně, že chvíli letím!

25.08.2012 07:32:56 | Kropydlína Škopounová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí