Život za život

Život za život

Anotace: Prý když se někdo narodí, jiný musí zemřít-nejspíš proto, aby mu tady uvolnil prostor. Mně jsi ho uvolnila ty, mami. Proč jen na tomhle světě nebylo dost místa pro nás pro obě? Tahle báseň třeba není dobrá, ale vím, že Tobě by se určitě líbila!

Doma manžel milující,
dva synové sladce spící
a pod srdcem holčička.

Vysněné dítě?
Toužený dar?
Jaký to zmar!
Ona život dostala,
čímž ho Tobě sebrala!

Za život Tvůj bych vlastní dala,
jen abys Ty žít nepřestala,
jen abys dýchat mohla dál.

Poslední pochroumaná nota,
poslední pohled do života,
poslední slovo,
poslední stén
a žádný náznak na refrén.

Naposled se Tvé rty smály,
naposled Tvé ruce hřály,
naposled jsi dýchala.

Tvé svíci zřejmě došel vosk...
Nebo ji někdo schválně rozlámal?

Štěstí rozervané na cáry
s Tebou uložili na máry.
A vzlyky sílí dál.

Ač jsi pro mě nepoznaná,
mám tě ráda.
MÁM TĚ RÁDA!!!

Slyšíš?
Autor Laura, 01.09.2012
Přečteno 356x
Tipy 9
Poslední tipující: Robin Marnolli, genca, clara, Liena, Honey_star, Láďa, Kropydlína Škopounová
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

S anotací nesouhlasím, ale bod za lásku k mamince..nezasloužila si to!
ale i báseň se čte celkem pěkně. Je to moc smutné.
RM.

05.12.2012 20:44:26 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí