Pro ženu, bez které bych nebyla

Pro ženu, bez které bych nebyla

Anotace: Většinu básniček, které jsem napsala jsi četla. Bylas můj kritik, nejvlídnější. Tuhle Ti přečíst nedám.

Jak poeticky zní to slovo
metastáze
Mohla by to i květina být
na stole ve váze.

A on je to jen rozsudek času
mlha pro lepení dnů
močál pro topení nadějí,
snů...

Jsou to tiché pohledy nás všech.
A úsměvy a předstírání.
"To bude dobrý, neztrácej dech,
to je jen kašel ranní."

Smutný úsměv vševědoucí
nasadit každé ráno
a šaty barevné, matoucí
ještě představení běží, nedohráno.

A večer políbím Tvé tváře
a říkám "tak zase zítra" převesele.
A v noci brečím do polštáře
barevné album u postele.

Fotky jak skládačka paměti
...vedeš mě za ruku...
...učíš mě na kole...
...foukáme dort do dětí...
...kreslíme fixou po stole...

Tak chci abys zůstala,
prostě se nechci vzdát.
Proč pravda prastará
mě nutí konec znát..

Jednou se stane vzpomínkou
i tohle těžké období.
Ty zůstaneš mou maminkou
z té nejkrásnější mé doby.

Budeš zas mladá, tak blízká i tak vzdálená
..se stuhou ve vlasech
..já znovu cítím dech
jak foukáš moje kolena...
Autor Lenka Krásnodvorská, 16.09.2012
Přečteno 410x
Tipy 22
Poslední tipující: Kyška, La Suneteto, poeta, Belmon, Holis, V.N.Losinský, PriceznaKonzuelaBananaHemok, Romeo3769, Avola, Muta cum liquida, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

znám, měl jsem to podobně s tátou

07.11.2012 08:43:46 | La Suneteto

Každý z nás toto ve svém životě zažil, nebo zažije..
.. A neubráníme se smutku..

Nezapomenu na to brzké ráno, kdy se její prázdný pohled stočil k oknu.
Seděly jsme u její postele každou noc, i tu poslední.

Já, i má sestra.. Držela jsem je za ruce.

Její pohled vyhasínal.
A mně nenapadlo říct nic jiného než..

..Ptáci zpívají.. Slyšíš..?
..Vítají den a vítají Tebe..
..Je nádherné ráno..

Pak jsme již nepromluvily..

Vím jak je to těžké..
Nechtěla jsem Tě ještě víc rozesmutnit.
Dovol mi, obejmout Tě a obejmout Tvé verše..

04.10.2012 09:22:36 | The Oktávie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí