a začalo to motýlem

a začalo to motýlem

Anotace: Včera jsem zhlédl prapodivně neoptimistický dokument co by se kdyby se nekdě trochu víc rozšoupla nějaká hvězda..

motýlům dochází květiny
zmateně poletují
kolem padlých stonků
nelistují
v okvětních lístcích
hladová křehká stvoření

a někde v dálce zem se třese
smutnou zprávu nese
vítr v ozvěnách

že sťali hlavy
hrdým stromům
vznesla se k nebi hejna vran
slunci zastínila výhled
a krev z ran
vytéká
a barví řekám světlé vlasy
časy zlé

a do smutku se vkrádá noc
bez pozvání
kouř ji halí
a plameny jak rudý závoj
letí krajinou

tichý konec
beze svědků
shořela náhle celá zem
a s novým dnem

nepřichází nic
Autor zamotán v nedospělosti, 22.09.2012
Přečteno 251x
Tipy 3
Poslední tipující: Kirsten, Lenka Krásnodvorská
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí