nečekaná letecká katastrofa

nečekaná letecká katastrofa

Anotace: ..









po vzoru drahých  kovů

v zemi skryta

ve skalách

neprostupnosti stěn

 

vzpomínka

na  jeden den

kdy poprvé se naše oči

na nízké dráze pohledů

v obyčejném ranní tichu

všem stranou beze svědků 

střetly

 

ležel jsem jen pár kroků od tvých slov

a všude kolem plály ohně

a v nedoslechu nářky tiché

dětský pláč

 

 snad lidská chyba za to mohla

 zbloudilý starý slepý pták

 nejprve pocit nekonečných pádů

 pak náraz střepy vnitřní tlak

 a bolest

 

bylas tak blízko světlé vlasy

 pár slz a trochu zděšená

 v ruce šátek s dětskou kresbou

  šeptalas její jméno

 

 a já ji spatřil jak tam sedí

 na tváři úsměv nevinný

od sazí šaty rozcuchané vlasy

a vedle sponky rozepnuté

na nich lekníny

 

je to už dávno co se zázrak

proběhl naším životem

co nás dva spojil

ukul pouto

…….

daroval

 

 

 

Autor poeta, 26.09.2012
Přečteno 302x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, Lenka Krásnodvorská
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Spojení lidských osudů na pozadí tragédie...působivý nápad. Líbí se mi "ležel jsem jen pár kroků od tvých slov".A malá holčička vzbuzuje něhu...jsem ráda, že přežila i se svými sponkami. Jsi vyjíměčně plodný autor a výbět Tvých témat nezná hranic...

26.09.2012 12:55:47 | Lenka Krásnodvorská

Někdy mě samotné téma tak vyděsí....
no ale hozená rukavice se musí zvednout.tentokrát mohu s klidem říct,že jsem to nezažil :))

26.09.2012 13:15:41 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí