Lidem potulným

Lidem potulným

Anotace: Jedna mlhavá...

Zastřeným pohledem
lidí potulných,
utopil jsem svět,
ve lžičce mlhy,
bílé a čisté,
jako jepičí život,
za prvních ranních mrazíků.

Zastřeným pohledem
lidí potulných,
uvítal jsem dušičky
a zapálil jim svíce –
- to ať se netoulají,
mlhou černou jako tér,
a najdou cestu tam,
kam padá listí.

Zavřel jsem oči
a mlha se krabatila
halíce svět do svého náručí.
Až bylo ticho
jen vzdálená světélka blikala -
- já dopil svůj čaj
a jim v ústrety
odcházím se toulat…
Autor Neldor, 22.10.2012
Přečteno 384x
Tipy 19
Poslední tipující: mkinka, Bulitt, Dark Princess, padající do neznáma, Druhá jizva v duši, poeta, Lenka Krásnodvorská, zaba.zuzla, Iwushak..., tato22, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí