Kaštany

Kaštany

Anotace: O Loře (viz kapitola Mendicus)

Hledej mezi prsteny

dva obrovité kaštany

na špinavé pleti.

Hledej mezi líčky

dva kulaté knoflíčky

pod řasamy a smetím.

Takové jsou děti?

 

Upřímný pohled, povaha divoká

Každé z těch očí - jak propast hluboká

Rozevláté kudrliny jak rozevláté mládí

Kaštanovlasá, kaštanooká.

 

Roztrhané šaty

Korále na krku z vaty

Na šňůrce z popelnice

Ať se snaží sebevíce,

zůstává svá,

chudá a špinavá,

na útěku z domova

 

V rozpadlé chýši jako psanec,

v prachu jako ztroskotanec

mezi krysami a šváby

Lora, Kuba, Gábi.

Autor Tulačka, 14.11.2012
Přečteno 467x
Tipy 2
Poslední tipující: Anjesis, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Docela se mi líbila.

16.11.2012 06:37:13 | Robin Marnolli

Díky :)

16.11.2012 14:41:15 | Tulačka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí