Jako lev

Jako lev

Anotace: .

Na zahradě sedí muž
v ruce třímá dlouhý nůž
z nože kape na zem krev
smutek skrývá tichý hněv
A byť se tváří jako lev
tak to kape jeho krev

Ta na zelenou trávu padá
jež pod vahou smrti strádá

Muž se řeže do tváře
až si ji celou rozpáře
Jako život který měl
než-li strachy oněměl
Jeho pláč tu roky zněl
však ho nikdo neslyšel

Sbohem životu zlomen dává
klidné smrti se odevzdává.

Na zahradě sedí muž
na trávě se válí nůž
na nůž kape rudá krev
muže který chtěl být lev.
Autor Jacques-ds, 14.02.2013
Přečteno 355x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr, AngelLia31
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prvoplánových rýmů bych se snažil vyvarovat, snad v kategorii "vtip", nebo "pro malé děti", se to ještě dá. báseň se mi jeví spíše ke kategorii hororové...
chválím dobrý rytmus, ale přeci jen ty rýmy by chtělo vybrousit...

14.02.2014 20:58:14 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí