Naděje

Naděje

Anotace: .)

Se třetím úderem, rozhostil se klid.
A ty se ptáš sám sebe, proč nadále žít.
Hledáš slova, nic nenacházíš,
toť je právě to, čemu se říká zatracení.

Proč pokračovat cestou, jež kameny nám pod nohy hází,
proč stále bojovat, když naděje nám schází.

S druhým úderem, odešli ti poslední.
A ty se měníš – měníš, ve svůj stín.
Avšak víš, že cesty není zpět
a cestou jedinou, je tvůj poslední vzdech.

Víry se vzdát a bolest přijmout.
Nedbat na následky a k nikomu nepřilnout.

S posledním úderem podáváš už ruku jí,
tajemné neznámé, jež živí nikdy nespatří.
S posledním výdechem, pociťuješ klid.
Zavíráš oči a upadáš do tmy…

Sám ale víš tohle není nadějí, ale že právě začíná, cesta nekončícího utrpení.
Autor AlexisBlake, 17.02.2013
Přečteno 436x
Tipy 8
Poslední tipující: Eru Alonnar, Naylit, Dameira
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tady netřeba slov, báseň vše vyjádřila. ..ST..

17.05.2020 22:22:45 | Jaruška

tak tady řeknu jen jedno..píšeš dobře a vítej tady!

18.02.2013 20:02:52 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí