Dík

Dík

Anotace: Starý pán, který nechtěl žít jako většina lidí, který je podporoval, ale podpory od nich se nedočkal, umírá a děkuje. Věřil snům, které mu společnost pálila přímo v jeho náruči plamenem výsměchu a odsouzení z nevědomosti a nepochopení.

Díky, některým i všem,
dík, že v iluzi věřil jsem,
dík, že neznalostí vina vaše je,
dík, že můj svět si na svět jenom nehraje.

Dík, za ten pravý smích,
dík, že mohl jsem snít v nadějích,
dík, za kamenné tváře,
dík, že poznal jsem v mnohých lháře.

Dík, že dech byl skutečností,
dík za pocity, lásky, zlosti,
dík za romantické svíce,
dík za výhled, do ulice.

Děkuji, svíce dohořívá,
dík, že světla neubývá,
díky vám, za vás, za odsouzených vidin prach,
děkuji, že mohu jít,
konečně žít, v mých představách.
Autor Träumer94, 25.02.2013
Přečteno 328x
Tipy 1
Poslední tipující: LadyElis
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí