Malý anděl

Malý anděl

Anotace: ...

Sbírka: Severní vítr

Uprostřed zahrady
na nízkém podstavci
stojí anděl
Malý anděl
Vytvořen z mramoru
s malými křídly
ruce má semknuté
hledí nahoru
jako by toužil

Co je zvláštní
uprostřed kvítí
nedaleko kašny
své místo má
Se smutným úsměvem
s pohnutým údělem
stojí tu,aby nám
pro potěchu sloužil

Nikdo jej nevnímá
nikdo nehladí
je součástí celku
veliké zahrady
čas tráví zbytečný
na zemi
Autor jej vytvořil
by člověk byl statečný
zdá se mi

Však v jeho tváři
v sluneční záři
touhu vidíme
Že patří jinam
že místo v nebi má
s jinými anděli
a Magdalenou Máří
Čas,který ubíhá
se přívětivě tváří

Snad jednou nastane
ta správná chvíle
a anděl navždy zmizí
že bude mezi svými
hravý a veselý
a šťasten
Když nám je tolik cizí.
Autor Bakchus, 04.03.2013
Přečteno 431x
Tipy 2
Poslední tipující: enigman, Inna M.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí