Můj starý domov

Můj starý domov

Anotace: Chtěla bych být velký člověk.

Starý dům snad bez koupelny,
o třech malých místnostech,
v opravách donekonečna,
na střeše má mech.

ten dům je můj domov,
co sliby je zdatně nakrmen,
že do dvou let teď na tuty,
už bude opraven.

Vítr tam foukal jako blázen,
ty vichřice mu křídla dala,
a já pak umírala snahou,
abych je polámala.

Lidské srdce k místu přilne,
kde život si našel smysl,
pak někdo by jej chtěl vzít,
to je ten nejhorší úmysl.

Do tisíce hromů. blesků,
někdo chce zas jinam jít,
ale jak já jen mám,
svůj domov opustit?

Pokud mi nejde o domov,
jde o přátele, co tu mám,
co když je změnou domova,
už nikdy nepotkám?

Jsem malý člověk v malém domě,
co bydlí s dospělými,
co zmůžou moje věty velké,
když jsem mezi nimi?

Tak jediné,
co můžu skutečně chtít,
že tady chci zůstat,
tady chci žít.

Můj starý domov bez věcí,
co pro jiné jsou nezbytné,
mým dospělým se zdá,
že stěny domu nejsou obytné.

A co s těmi sliby,
co do domu mému dali?
Chtějí nechat všechny stěny,
aby zase schátraly?

Neberte mi můj domov,
je pro mne DOMOVEM, chápete?
není to jen z mechu střecha,
co mi tím vezmete.
Autor Aaliyan, 18.01.2007
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No jo, domov je domov, moc hezky jsi vyjádřila své pocity, opět je ve verších kus tebe... stovku nedám jen proto, že jsem četla tvoje Staré hračky a ty na mě zapůsobily o něco silněji.

19.01.2007 20:10:00 | Gina Rocca

Moc pěkná!

19.01.2007 17:45:00 | Jirda

já se do toho svého vracím do ted a to jsem stará berle,Loni se mi děti smáli..jeli jsme jen kolem (5 kilometrů a já bulela jak malá...a pořád se mně ptaly pro brečíš a já :" nevíímm béééééééééééé"tak to je ..

19.01.2007 00:37:00 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí