Žebrání

Žebrání

Anotace: dlouho jsem nic nepřidávala, takže...

Kde tma hladová si ukusuje stínů
a šerem bez světel se plazí divé hrůzy,
já žebrám o lásku, byť nesu dál svou špínu,
v tom chladu bezhvězdném chci něco, jako druzí.

V těch pláních bezmoci, kde souloží žal s steskem,
kde chvění tělesné je znakem chvění duše,
tam prosím o milost, jak zasažená bleskem,
byť jasné má mi být, že mě nemůže slušet.

Kde není nic, jen splín a vymírají touhy,
kde v pavučinách sfér se život zastavil,
kde pád je cestou vpřed, a chvíle čas je dlouhý,
si jeden padlý tvor zas přeje, aby žil.
Autor Anjesis, 08.07.2013
Přečteno 435x
Tipy 12
Poslední tipující: danaska, Danger, Slechtic, seh, Sýkorka07, poeta, Toda
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

brrrr zima a pak snad jaro...:-)

16.07.2013 17:24:17 | Danger

nádherná

10.07.2013 19:14:17 | seh

Jako bych zaslechl středověk. máš ráda rytíře, hrady, zámky a tak?

08.07.2013 22:18:12 | Robin Marnolli

nebo čaroděje, mučírny, sklepení a chaloupky na kuřích nožkách? :-D
ano, mám :-)

09.07.2013 09:51:14 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí