Nesouvislý výkřik do tmy

Nesouvislý výkřik do tmy

Anotace: ... ... ...

Tahle hvězdoslavná výprava do ráje ...
je u konce
(Už i andělé ztratili trpělivost s mým umíráním.)
Jako inkoust jsem totiž neprošla -
- zasychám strašně pomalu.

"Znala jsem velkou vodu
z fotek a vyprávění
a jednou, v pondělí,
hodili mě do ní."

Zabalená jako útroby uvnitř těla
v obalu bez kyslíku
plná vody, plná zbytků
a z nich ...
už si vážně nejde nic vzít.


V té tělesné tmě zůstal jen strach:
Co kdyby se setmělo tak,
že se k sobě neprosekáme?

Nejsme si blíž víc, než na dva výkřiky,
že ze střelce terč neuděláš.

...
...

Není domov bez křídel
a já jen ... trapně závislá
na všem
na všem
na všem, co uletí.
Autor Aaliyan, 05.08.2013
Přečteno 399x
Tipy 1
Poslední tipující: maliska
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí