Ten večer voněl jasmínem.

Ten večer voněl jasmínem.

Anotace: Nějak tak mi to přišlo na um.

Ten večer voněl jasmínem
zahradou tichá hodina
prošla tak sama jediná
pod stromy padá slza samá
klopýtla duše uplakaná.

Smutkem se rmoutí tělo krásné
za noci teplé zcela jasné
dvanáctá právě odbyla.
Za oknem lampa svítila
světnicí tmavou její malou.

Ona jen venku tiše vzlyká
kde as on, kde on milý piká
v oděvu kdesi ve vojně.
Zítra snad bude pocit lepší
slunce se lehce usměje.

Vzpomínkou ona zoufalá.

Zůstala tichá hodina
ruce ji padnou do klína.

Jen ten večer voněl jasmínem...
Autor Paulín, 27.08.2013
Přečteno 487x
Tipy 6
Poslední tipující: Lesní žínka, mkinka, Lioness, KatkatkaW
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně blízké.

20.02.2024 19:40:30 | mkinka

Moc hezky napsané

13.09.2016 23:12:46 | Lioness

Děkuji za komentářík.
Náhodou jsem se po dlouhé době dostal na liter, jinak jsem většinou na libresu.

Pavel.

13.09.2016 23:37:15 | Paulín

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí