Pravda

Pravda

Anotace: Někdy svou pravdu ukrýváme a chráníme svůj křehký svět. Chráníme rovněž všechny známe, kteří tou pravdou mohou utrpět.

Hledám tě mezi davem šedých stínu
bezcílně bloumám noční ulici
než bych tě poznala spíš sama splynu
s tou mizérií kolem kroužící.

Někdy si říkám co to vlastně hledám
v čem skrývá se mé toužení
jindy zas pravdě šanci nedám
v tom celé je mé soužení.

Pakliže pravda v vině ukrývá si
nechte si tenhle rudý skvost
nevidím v něm ni kapku spásy
lžu si dál klidně pro radost.

Jak jinak všechny rozesmáté tváře
vnímat a necítit ten žal
když další lístek z kalendáře
dokáže, že jsi dál a dál.

Jak poslouchat ta neustálá přání
štěstí a lásky o to víc
když nemám ani chvílí stáni
z těch dvou nezbylo vůbec nic.

Jak poslouchat ta stála vyprávění
o tom kým jsi kdysi byl
život to všechno rázem změní
jako déšť jasnou barvu smyl.
Autor prouteny kosik, 11.09.2013
Přečteno 399x
Tipy 6
Poslední tipující: Trystan ap Tallwch, Jozef Bojanovský, Spadlá z nebe, synanceia
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkně napsané i když smutné téma.Je to srozumitelné,zralé a krásně se to čte.:-)

27.09.2013 21:18:09 | Jozef Bojanovský

Hezký,... a moc, je lepší si pravdu přiznat,než ju zkrývat.

12.09.2013 12:29:26 | azulka

Ano to je :-)

12.09.2013 14:39:20 | prouteny kosik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí