Kde to žijeme?

Kde to žijeme?

Anotace: ...

Co budeme dnes dělat?

Jedno smutné dítko zachraňovat.

Bývalo šťastné a veselé,

avšak teď je celé sedřené.

 

Matka ta ho mlátila,

otce přitom vzbudila,

otec ten jí taky vrazil

a hned ho blesk k zemi srazil.

 

Policie u dvěří.

Už si ho odváží.

Uhodil ženu, no to se dělá?

Kde je ta spravedlnost celá?

 

Pokud dítě nezabije,

dokud nestane se havárie,

neseberou dítě matce.

Nepůjde to vůbec hladce

 

Býti tenkrát u soudu,

zavřela bych ji asi hubu.

Jednu facku ode mě a druhou hned od dvěří.

Myslíte že to přeháním? Je to svině moji drazí.

 

Uhodit dítě bez důvodu?

Kousancema znetvořenou ruku.

Po desáté večerní stále doma není?

V hospodě s dítětem, co v kočárku před hospodou sedí.

 

Jeden soud však nestačí,

soudce je jak praštěn pavlačí.

Předběžné opatření neuděleno

černé na bílém je to napsáno.

Matce dítě zůstalo. :'(

Autor Therentia, 22.09.2013
Přečteno 329x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tady nemá význam hodnotit formu, rytmus, nebo rýmy. Osobitost z toho čiší v každém slově. Doufám, že inspirace není čerpána z přímé osobní zkušenosti, ale trochu se obávám, že i možná ano. Napadá mě jen: "Hnus" na tu situaci :-/

22.09.2013 13:05:26 | Miro Sparkus

Bohužel je to psáno ze zkušenosti. Jedná se zde o mého synovce.

22.09.2013 13:32:11 | Therentia

Tak to je mi líto

22.09.2013 16:51:33 | Miro Sparkus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí