Strach

Strach

Anotace: co když jednou...

Příšernost šera
rozostřených vzpomínek
děsí mne detaily
vystupujícími z času.

Chlad minulosti
mrtvé a nehybné
budí mou nejistotu
baladických představ.

Zimomřivě se choulím
na nezřetelné hranici
bytí a nebytí,
snů a skutečnosti.

Sladký med ukradený
pilným včelám
bzučícím v úlech
neukojí mou touhu,

neuzdraví nemoc
srdce plného strachu,
že jednou tě ztratím
v bahnu povinností.

Vytrhneš mě prudce
jako list z památníku
ztraceného na půdě paměti
mučících zkušeností?

Plevelem bolestí trhneš
jako holým stonkem
odkvetlé letničky,
která navždy usychá?

Na polštáři lásky
voní květ jasmínu
uspávajícího dítě
k věčnému spánku.

Spát nemohu
a bdít neumím.

Kde jsi, miláčku?
Autor VIZ, 25.09.2013
Přečteno 440x
Tipy 4
Poslední tipující: Zrska, Tasha, Inna M.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

povedlo se ti to :D

25.09.2013 13:52:48 | Tasha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí