Smyčka na duši

Smyčka na duši

Anotace: O smutném hemžení těch, co kolem prochází.

Jen skrze mne vstoupíš
do bran
které nikdo nikdy neviděl
z těch
co kolem nás chodí po světě.

Pozoruj ty
kteří horu ortelů
podhrabou prsty zkřivenými
a na zádech shrbených
nesou pytle hříchů
aby v koutku zasypali
své vlastní Já.

Kdo zkříží jim cestu
splyne v davu bezduchém
a již nikdy nevyjde
vzpřímený
na horu ortelů
neboť navždy pohlcen bude
stínem vlastních slz.
Autor Jan Urban, 23.01.2007
Přečteno 308x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vypadá to skoro jako nějaký slib.

28.01.2007 21:14:00 | janewe

... smutek se léčí slzou ...

23.01.2007 09:16:00 | Marcella

Dobře napsaná. Velmi pozoruhodná báseň.

23.01.2007 08:55:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí