Duševní zahrada

Duševní zahrada

Anotace: Odraz mé psychiky

Jsem neviditelná?

Nebo jen průhledná

Jako znečistěné sklo okna

Z něhož je vidět zahrada

 

Ta pustá duševní zahrada,

plná plevelu bez růží

travnatý porost bez citu

ze sta básní o mužích

 

A kdo zahradu mou navštíví

V kráse keřů šílenství mého srdce

Raději s kvapem a radostí

Podal by ruku samotné smrtce.

 

Nakonec ve vší té ponurosti

V mém duševním bolu

Zůstává únava beze zlosti

A zoufalý pláč k tomu.

 

Zahrada nemůže za sebe

se sama neustále rvát

potřebuje vytrhat, zalévat,

Obléknout veselejší šat.

 

Zbavit se pachu

Z těch bylin ohavných

A květů té bolesti,

Jež člověka omámí.

 

Chtěla jsem vážně moc?

Utrhnout hvězdu z oblohy.

Autor Philosophic Theory, 23.12.2013
Přečteno 353x
Tipy 3
Poslední tipující: Isquieasuus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí