Kapka

Kapka

Anotace: Příběh o krátkodobém životu kapky.

Kapka

 

Co jsi zač?

Jsi peřím labutě

Jsi jako pláč

Jsi kapkou, zajmu tě

Z mnoha kapek jediná

Pláčem v nekonečném stesku

Jen z breku jedna setina

Krása v zrcadlovém odlesku

Září hvězd kapko záříš

Ba život svůj nemaříš

Ztracená jsi ve vesmíru

V galaxiích miniatura

To je nic na tu míru

Kolem samá nátura

 

Ať máš křídla opeřená

Ať jsi trávou zelená

Ať jsi kůží oděna

Ať pohltí tě zemina

Vždy tou slzou budeš

Nechceš-li budeš stejně

Kamkoli životem půjdeš

Tvářemi stýkáš denně

 

Letíš vzduchem sama

Shlížíš k zemi

Nikdo nepodá ti lana

A ty krátké vjemy

Problesknou skrze tebe

I spatříš koutkem nebe

Autor SmallGeorge, 13.01.2014
Přečteno 350x
Tipy 3
Poslední tipující: Aiury, Bunney
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí