Tam na okraji státu

Tam na okraji státu

Anotace: Ožehavé téma

Dala do pohybu dlani,
upravená dáma
časně z rána,
jde kolem silnice,
za jejím sošným tělem
tyčí se těžní věže,
jež počty převyšují stavy stromů.

Pohledná vyšla odhodlaně z vesnice
na pozadí kalného nebe
truchlí kostel šikmější než stavba v Pise,
kde dávno nevzývali BOHA!

Důsledky morální krize
patrny zde jsou o poznání více
nežli v Cáchách
nebo Čechách?

Hrdě vlaje ve větru její BOA.

Laguny čpící s kaly
pomoz mi Salvadore Dalí
pryč jsou ty doby
kdy o nás stály
vychovatelky v mateřské škole
matky...

Oblaka dýmu z Třince
zastínila těšínské jatky
i život pána tvorstva může býti krátký....

Výmluvné pohledy místních
bezradně mihotají po zašlé výplni oken,
tonou ve sklech určených k podávání alkoholu.

Srdce plná bolu...

Ego proklatě nízko jako kolty
nálada daleka od revolty
zatím ještě na zemi
v mlhavém smogu
sotva znatelné tóny hoboje...

Do nitra Země odcházejí muži bez boje...
Autor kudlankaW, 21.01.2014
Přečteno 350x
Tipy 3
Poslední tipující: jitoush, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ten sociální tón jsi tam zakomponoval pěkně po kudlankovsku :-) Tvůj typický styl v pro mě nové poloze - líbí se mi, povedená věc :-) Takový Bezruč šmrncnutý Passolinim, podáno s hezky postmoderním splínem v laskavě procítěném kudlankovském hávu... ;-)

22.01.2014 10:24:36 | Amonasr

Děkuji moc Josefe :)

Mé pozdravy!

22.01.2014 21:35:49 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí