Maska Valentýna

Maska Valentýna

Anotace: Když si takhle vzpomenete na filmový tip nejlepší kamarádky "Valentin Dobrotivý". Tudíž nikoliv svátku Valentýn, ale všem lidem s tímto jménem, ať se na ně a jejich možná trápení nezapomíná.

Sbírka: Autorádia

Trapně krčím se v koutě,
prst dávám ze spouště,
svírám srdíčko z poutě,
to s nápisem „Miluji Tě.“

Dávno zatáhl jsem závěsy,
experimentoval s účesy,
výbušné užíval příměsi,
a splynul tak s poděsy.

Cítím se…
jak ta kniha na polici,
jak ta štika na udici,
jak drog dealer na ulici,
jak sebevrah na dálnici.

Tvář halená cizí maskou,
stojím nyní před otázkou,
zda mám ji odložit?
A přestat se krčit?
A nový život začít?

Další rok a táž tradice,
otevřena modrá krabice,
lásek konečná stanice,
hrobka pro moje ambice.

Cítím se…
jak ten mozek po mrtvici,
jak ten pijan po opici,
jak zločinec na stanici,
jak pacient po blázinci.

Proti hlavě stavím zeď,
snaha vymlátit odpověď,
zda mám masku odložit?
A přestat se krčit?
A nový život začít?
Autor Amable seňor Marek, 14.02.2014
Přečteno 572x
Tipy 8
Poslední tipující: To je ONA, Gabriela Green, Adelheidis, Madanik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi dobré :) ST

16.02.2014 18:27:50 | Adelheidis

Děkuji mockrát :-) Nikdy se nevzdat a sám sobě si věřit - to jsou dvě myslím nejlepší rady a zároveň cesty :))

16.02.2014 19:43:52 | Amable seňor Marek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí