Ty, Král

Ty, Král

Anotace: ...

Pod plachetkou lokaje
Rád užíváš poddanosti
Ty král,
ve vší počestnosti
Sestoupils mezi lid,
abys vyslechl jeho hlasu
Cháska řekne ti
Co život chudiny obnáší,
též tvé oko zhlédne
Pozemskou krásu
Zkontroluješ přitom
Statky a maštale
Kde stádo vraníků
Spásává jetele
Nakoukneš také
Do hospod a nevěstinců
Ochutnáš dobrého vína
A omastku podřadných jedinců
Večer navrátíš se
do paláců s nebesy
Užívat nadále hojnosti
a své bohatosti…
Autor v.hercik, 24.03.2014
Přečteno 263x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí