Jsem jiný?

Jsem jiný?

Anotace: Výplach mozkových střev...

Tak se jen nadechni, nádech si prokládej výdechem.
Jen si tak naplň plíce vzduchem a žij, vždyť tě to baví!
Nadechuj se denně, vydechuj denně, jen nikdy nemysli zle.
Lidé, kteří jsou přílišní realisté jsou odsuzováni.

 

Musíme být všichni rádoby šťastní a cool a úspěšní boháči,
musíme každý pátek chodit pít s úsměvem na rtech a předstírat,
že jsme supr lidé, předstírat radost, strojenou radost
ale v hlavě přemýšlet nad tím, jak druhého co jevíc ojebat.

 

Proč,
když nedýcháme stejně, stejně jako dav, nás pak odsoudí?
Proč,
když přemýšlíme jinak, nad životem, nad světem, jsme špatní?
Proč,
když nechceme mluvit o módě, pokažených rádoby vztazích, kdy
se tak strašně milovali, až ji podvedl s první krávou,
která se na něj podívala,
až tak strašně se prý milovali.

Prý moc přemýšlíme, to je ta špatnost,
kdo nemyslí je přece zkurveně lepší.
Kdo mluví o zbytečných věcech je lepší,
společensky lepší člověk.

 

Znal jsem holku, kterou jsem miloval,
věřil jsem, že si rozumíme,
věnoval jsem čas tomu "vztahu".
Pak řekla něco jako: "Mám tě ráda, ale nechci kluka jako ty,
jsi na mě moc dobrý člověk, já raděj ty hajzlíky."

 

Společnost asi potřebuje zradu, nenávist, žal,
aby měla vlastně o čem mluvit.
Pičujme, nenáviďme se, válčeme a čím větší kal,
tím lepší je to, máme přece o čem mluvit!

 

Proč,
proč vlastně mluvím wir-formou,
když sedím tu sám?
Asi nechci věřit, že lež a nenávist musí zvítězit,
jak se mě mnozí snaží přesvědčit.

Autor Percles, 28.03.2014
Přečteno 419x
Tipy 5
Poslední tipující: Zrska, Aiury, Jana B.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dneska to tak bohužel chodí, ale je vždycky fajn zjistit, že ještě existujou lidi, kteří to tak nemají. Nevzdávej to, určitě jednou najdeš. Nejdležitější je zůstat sám sebou a nenechat se ostatními změnit. I když by to možná bylo mnohdy jednodušší...

28.03.2014 21:36:55 | iluzionistka

Já se nevzdám..;) Nevím, co by bylo jednodušší, ale měnit se nehodlám..;) Každopádně děkuji za přečtení a tvůj čas..:)

28.03.2014 22:00:39 | Percles

... krutě pravdivé...

28.03.2014 20:52:26 | Aiury

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí