Uvězněn

Uvězněn

Anotace: Uvězněn v cele, ale i v sobě sám.

Sbírka: Zavřeni

Všichni sedí jako myši, tak tiše,

chvíli je slyšet, jak pero po papíře píše.

Kyvadlo se houpe sem a tam,

na popravu už jen klidně čekám.

 

Ten, kdo dřepí ve stínu noci,

tomu už není nijak pomoci.

Nohy se klepou, lýtka v křeči,

spánek se sny přichází věčný.

 

Kdo tu nebyl, neuvěří,

každý centimetr lana se tu měří.

Trochu vyšší někdo je,

a hned si nohy piluje.

 

Smutné oči, povislé tváře,

přesto si někteří připadaj blaze.

Popravčí četu slyším brousit nože,

modlím se k nebi, bože, bože.

 

Oprátka se vane směrem k nám,

objetí poslední svým spoluvězňům dám.

Cestou k šibenici si nepřipadám sám,

rodinu v srdci a přátelé v hlavě já mám.

 

Stoupám si na stolici pod lanem,

všichni zvědavci hledí sem.

Muž v lacláčích předčítá,

má naděje v slzách utichá.

 

Prudký trh vede s s pláčem,

někdo říká:,,Tak a teď zhasnem."

Nic necítím, ani tmu černou,

už dalšího k oprátce jistě vedou.

 

Autor suzuki.mel, 02.04.2014
Přečteno 393x
Tipy 5
Poslední tipující: domitkd, LuciaH27, SmallGeorge, Aiury
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-O

02.04.2014 22:28:45 | SmallGeorge

? :-)

04.04.2014 20:29:30 | suzuki.mel

Fakt dobré.

04.04.2014 21:12:55 | SmallGeorge

děkuji

05.04.2014 09:37:27 | suzuki.mel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí