Už nejsi můj

Už nejsi můj

Anotace: "na tváři lehký smích, hluboký v srdci žal" - K. H. Mácha - Máj

Už nepatří mně ten úsměv Tvůj,
občas tak trochu potutelný,
jímž sváděl jsi mne snad tisíckrát,
ten patří už očím jiné ženy.

Už nejsou mé ty silné ruce,
které vždy moje zahřály,
když večer nás lesy potemnělé
na procházku v sebe pozvaly.

Už nejsou mé ty útlé prsty,
co mou tvář něžně hladí,
prý už pár týdnů s prsty jiné
teď jemnou bitvu svádí.

Už není můj ten pohled letmý,
při kterém lehce červenám se
a vyčkávám, jen co se setmí,
hře stínů těl našich oddávám se.

Už neuslyším Tvá něžná slůvka
ani ty vzdechy vášnivé,
nezazní z úst Tvých víc mé jméno,
nepolíbím rty mazlivé.

Už není mé to objetí,
co konejší i svírá,
už nespočinu v zajetí,
naděje ve mně zmírá.

Už nespatřím Tě vycházet
z těch vrátek u vás v zídce
a trávou vstříc mi přicházet
Tě neuvidím více.

Smutek a žal, co v srdci klíčí,
veselý úsměv zakrýt má,
když s Tebou ještě naposledy
po lesní cestě klopýtám.

Autor AndreaM, 23.04.2014
Přečteno 675x
Tipy 5
Poslední tipující: bogen, Rozina, Aiury
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I když je smutná, je nádherá ta Tvá báseň...

23.04.2014 10:32:33 | Aiury

Mockrát děkuji :) Je to taková moje terapie... :)

23.04.2014 19:38:23 | AndreaM

Nemáš vůbec zač ;) Máš krásné básničky, ať jsou veselé nebo smutné :)

Ty depresivní básničky, co sem vkládám, jsou taky takovou mou terapií.... jinak jsem věčná optimistka! :D :D A

23.04.2014 19:41:34 | Aiury

No tak to mě těší, věčných optimistek není nikdy dost :)

23.04.2014 19:43:23 | AndreaM

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí