Čas poslední

Čas poslední

Anotace: V poslední době se mi zdá , že ze světa mizí láska a úcta k člověku. Zdá se mi že člověk v nekonečné honbě za slávou a penězi, zapomněl nato že všichni lidé bratry jsou.

Čas poslední

Zab mě, prosil a na zem si klenul
ďábel tasí smrt, jenže se leknul.
Uviděl v jeho srdci zvláštní znamení
to ho chrání ani ďábel to nezmění.
Nikdo ani bůh neví, kde se tu vzalo
má absolutní obraz, jako by se smálo.
Přichází k těm, co proklejou smrt i víru
jako by chtělo v srdci zaplnit tu díru.
Díru co tam nechal bůh, když vše řídí
utrpení co nejde snést ve světě lidí .
I ďábel se lekl, co člověk dokáže vymyslet
jen aby bližnímu černou zničil tenhle svět.
Muž dál klečí a tiše prosí oba o slitování
vemte si život můj, jenže znamení jim brání.
To znamení chodí k lidem málo a je tak ryzí
je v něm nekonečná láska, co ze světa mizí.
Muž vstal a pochopil to, co znamení řídí
je to poslední instance, v bídném světě lidí.
Po něm už jen žal, smrt, bída a utrpení
je pozdě až nastane, jenže asi jiná cesta není.
Člověk dávno zapomněl, jak krásné je odpuštění.

Jeník těm co ještě věří.
Autor Jeník, 26.05.2014
Přečteno 286x
Tipy 5
Poslední tipující: jitoush, AndreaM, Aiury, Werushe
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Děkuji za opravdovost..../úsměv/.Ji.

26.05.2014 21:29:29 | jitoush

Z tvého psaní je cítit upřímnost a opravdovost, a to je přesně to, co potřebuje jakékoliv lidské vyjádření. Vložit srdce do svého sdělení. Pokračuj dál v psaní, každý další pokus bude jen lepší a lepší, styl se začne čistit a slova ti sama napoví, jak si přejí být poskládána. Z tvých textů ke mě navíc stále promlouvá i hudba. Jsi člověk s nadáním, nevzdávej se ho. Hodně štěstí :O)

26.05.2014 20:47:01 | Tichá meluzína

Hluboce silná myšlenka v básni ...

26.05.2014 13:04:50 | Aiury

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí