Balada smutná

Balada smutná

Anotace: o smrti...

Sbírka: Úlomky

Ruka už pero nemůže vést,

papír jen způle popsaný,

já už to prostě nemůžu snést,

klíč od komnaty zlomený.

 

Komnata chladná a temná jak stín,

jen světlo svíčky plápolá,

oči upřené na stříbrný klín

a hlas, co něžně mě zavolá.

 

Zvoní mi v uších, jak melodie sladká,

zvoní mi v srdci, jak chvějící se zvon,

zvoní mi v mysli, jak nejkrásnější pohádka,

zvoní mi ve snech, jak nejmilejší tón.

 

Srdce je zrádné-nevěřím mu.

Proč spoléhat na něj bych měla?

Je to tak snadné-podlehnout mu.

Proč ublížit by sis chtěla?

 

Ruka už klesá, znavená,

inkoust se po ní leje,

naděje už je ztracená,

nepřítel se jen směje.

 

 

 

1.7.2005

Autor Nio, 29.05.2014
Přečteno 388x
Tipy 4
Poslední tipující: Jin&Jang, AndreaM, Jort, Aiury
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí