U lávky zanořil

U lávky zanořil

Anotace: ...

Koloběh dnů
ustavičně
jeden den jako druhý
jdu pozvolna
a přesto dýchavičně,
bez zájmu
přemýšlím na tím,
co by mi dodalo
vzpruhy.

Očima
prchlivě
oční tiky
nikdo se nedívá
je mi tklivě.

S dlaněmi v kapsách
zdá se mi
krásná
vrba s dlouhými větvemi.

V potoce
mřenky
v kapse drobné,
na úbočí fenky
divoce skotačí.

Nedávno vystavěli lávku
z ušlechtilého dřeva.

Když mě téměř
na tváři políbila
inspirace z hory Parnas,
tedy jedna z Múz,
počal couvat k lávce
hráškově zelený vůz,
snad po centimetrech.

Jeho útroby
opustil mladík
zamířil kol přídě
k místu řidiče.

Vůz pozpátku,
pozvolna- mířil k lávce,
okénko také po centimetrech
mizelo v pouzdře dveří,
a vysoký mladík bystře
zanořil svou hlavu do auta.

Ihned poté také celý jazyk
do úst dívky za volantem

Ochutnávali si ústní dutiny

A já...

Měl jsem ústa dokořán,
ovšem ne jako mladík,
já údivem...

To on zakoušel průnik!

Couvám opačným směrem,
od lávky s fenkou
k panelové zástavbě
do místa, kde mám domov.

Snažím se nemyslet na dutiny
doma mě čeká zeď
na ní plastové hodiny...

Odcházím bez ochutnávky.
Nejspíš budu kreslit lekníny...
Autor kudlankaW, 03.06.2014
Přečteno 357x
Tipy 7
Poslední tipující: zelená víla, AndreaM, Hesiona-Essylt, Aiury
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi to místo, jak jsi ho popsal, vrba, potok, klid co z toho dýchá, dokud nepřijede auto značka fabia :-)to mě to narušilo... jdu taky malovat lekníny :-))

04.06.2014 12:02:02 | zelená víla

Mé pozdravy vílo.

Na tvé přání jsem vypustil fabii
a přepsal...
Snad má báseň nyní větší magii,
je tomu tak?
Dovol, abych se zeptal...

04.06.2014 12:49:27 | kudlankaW

jéé, to jsi kvůli mně vůbec upravovat nemusel :-) nebyla to kritika, vůbec, jen takovej nástup reality...
ale takhle je to opravdu magičtější...laskomina :-)

05.06.2014 13:50:20 | zelená víla

Děkuji vílo.

Sám jsem neměl dobrý pocit Z Fabie, ale čekal jsem na reakci čtenářů.

Hezké dny přeje Marty

06.06.2014 11:15:34 | kudlankaW

Nebuď smutný :(

03.06.2014 21:31:40 | Aiury

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí