Rada

Rada

Anotace: Asi takhle na mě působí jedna slečna, která stala se osudnou malou dámou na kterou nelze zapomenout..

Když slzy za úsměvy zkováváš,
když na lidi se pořád usmíváš,
nikdo netuší kolik bolesti máš v těle,
neví jak těžký je život srdce bez naděje.

Každý říká ti ty tou nejkrásnější musíš být,
ale co máš dělat..kam máš dnes jít?
Jak lehký máš život..a lehkou práci,
ale tvůj mozek říká-to není pravda přeci.

Svou budoucnost vidíš v místnosti strojů,
a hlavní co chceš je mít už jen pohodu,
nemuset pořád dvě práce střídat,
žít jak se má a na nic nenaříkat.

Přitom si človíčkem nejsilnějším,
chytni svůj život ten musí ti být vším,
přece nepromarníš ty nejlepší léta,
sněním o něčem co stále nepřilétá.

Říkáš že nevíš jak dál a pořád se směješ,
možná tohle pochopíš a možná jen přejdeš,
třeba mi vynadáš a nebudeš se dál bavit,
vždyt co můžu vědět, 21 budu teprv slavit,

A možná o životě nevím vůbec nic,
ale jedno vím jistě..chceš křičet tak křič!
Tady nejde o cizí, známe a přátele,
tohle je tvůj život tak vezmi si otěže.

Protože až jednou budeš se svými dětmi slavit,
at neřekneš si-tohle neměla jsem stratit,
až na konci života budeš roky své sčítat,
řekneš si-nemohla jsem už víc milovat...
Autor ViktorNefarian, 26.06.2014
Přečteno 286x
Tipy 1
Poslední tipující: hypertenze
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I francouzský básník Jacques Prévert psával své verše na ubrousky. Tak když si zlepšíš pravopis, budeš jako on. Těším se na další verše. Daniela

28.06.2014 19:02:33 | danaska

Milý Viktore, ve tvých básních jsou zřejmě tvé prožitky, to je v pořádku. Ale prosím, dávej si pozor na pravopis. Aby ti nekazil výsledek díla.

26.06.2014 18:28:12 | danaska

To je mi jasné ono pravopis mi nikdy nešel zrovna 2x ;)) vážím si že to konečně někdo napsal ono já ty básničky nepíšu jak ostatní třeba v klidu, doma, do poznamkového bloku..

Jsou to SMS, přepsaný z ubrousků nebo účtenek z obchodů..

28.06.2014 16:50:50 | ViktorNefarian

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí