Růžové

Růžové

Anotace: brýle

Nic není v klidu, Panta rhei šílí
úspěch úklidu růžových brýlí

do nenávratna slaví svět loktů
láhev nevratná džinů despotů

koluje Zemí kulatou vlekle
džob má v podzemí, klientelu v pekle

byznys je byznys, cash v ryzím zlatě
ne mir-nix dir-nix ždímat proklatě

jen nebýt v klidu, oligarchicky
nakopnout bídu do zad stranicky

růžovým brýlím v patách jdou černé
egy sešílím v post-postmoderně

vesměs ledových odlidů kolem
kdo je kdo - kdo ví, v houfu čtyřkolém

růžová skélka dávám si k očím
žízeň je velká, slzám tlumočím
Autor Petbab, 13.08.2014
Přečteno 289x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, Amonasr, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povedená a trefná :-)

13.08.2014 21:26:53 | Amonasr

Moc se mi líbí bohatost Tvé slovní zásoby a nejrůznějších jazyků. Ráda Tě čtu

13.08.2014 20:08:24 | iluzionistka

Děkuji. Tvoje dnešní báseň je výboj, energie soustředěná do klikaté stezky blesku a přece přímo k nejcitlivějšímu místu

13.08.2014 20:17:49 | Petbab

Já děkuju za přečtení :)

13.08.2014 20:23:53 | iluzionistka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí