Hon

Hon

Anotace: Podzim, hon, něco málo o vině a nevině.

V kraji za kopci, za řekami,

za mořem na ostrově tom,

kde tráva se pyšní pomněnkami,

kde s podzimem přichází hon.

 

Když lesy ty březové z rána

v mlhu se obléknou a jak

píseň něžnou kapička chladná

pěje, vždyť ví, co přijde pak.

 

Když poslední v lesíku cáry

obejmou zrzavou lišku,

ozve se štěkot psů a z dály

na koni pán, v ruce má pušku.

 

Zmizela tichá mlhy píseň,

honci troubí a pod kopyty

koní naděje mizí, zbývá jen tíseň,

mísí se s prachem a stíhá ty,

kdož vinni jsou, že na svět přišli

jako nevinní.

Autor Lillian Bann, 21.08.2014
Přečteno 332x
Tipy 6
Poslední tipující: SmallGeorge, jitoush, Tinniel
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Připomíná mi Máchu, ST :)

10.09.2014 07:33:34 | SmallGeorge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí