Poselství prachu

Poselství prachu

Anotace: (malá glosa k likvidaci památek)

Přijímá ránu za ranou

ten svědek dávných dob,

vezmou mu, co si zamanou,

nezbude ani hrob.

 

Sledujíc všechno stoicky,

klidem se obrnil,

možná, že lehce komicky

zdá se mu jejich cíl.

 

V posledních chvílích vzpírá se,

nechce se bytí vzdát.

Už nezbývá mu na kráse,

vzdoruje marně.

Konec,

pád.

 

V oblacích prachu odchází

tak, jako přišel sem,

tichou jej básní provázím,

pro mě byl vítězem.

Autor free.poet, 23.08.2014
Přečteno 358x
Tipy 2
Poslední tipující: Oxík
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí