Tisíce bolestných slz

Tisíce bolestných slz

Anotace: Dojmy z jedné z nejkrásnějších a nejkrutějších knih, jaké jsem kdy četla.

Dočetla jsem knihu, jež jsem četla v slzách

Po celý její průběh.

Není zvláštní, jak se člověka dotkne ta nespravedlnost

I když je to jen příběh?

 

Celou dobu se ptám, proč ani ta kniha

Nemůže končit šťastně.

Možná proto, že krása je v pravdě o krutosti osudu

Jedné obyčejné ženy,

statečnější než ten nejsilnější voják džihádu.

 

Proč hlavní hrdinka zemřela

Pro lásku a nespravedlivě,

Copak to utrpení už nestačilo?

 

Proč celý život trpěla

A stejně před smrtí se cítila smířlivě,

přijala svůj osud s pokorou

A oddaností v modlitbě.

 

Protože Láska dokáže dohnat

k těm nejšlechetnějším pohnutkám.

 

 

A tak jsem se posadila pod strom,

nechala si větrem čechrat vlasy.

Ať je to tu jaké je,

možná jsem ráda, že jsem tady.

 

Tady, kde ptáci zpívají, a já se můžu smát.

Tady, kde se můžu dívat lidem do očí

A děti si tu mohou hrát, aniž by šláply na minu.

 

Tady, kde ještě Láska úplně

neprohrála

se zvrácenou lidskou myslí

Milosrdného Boha.

Autor Philosophic Theory, 26.10.2014
Přečteno 351x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí