Víla Dobromila

Víla Dobromila

Anotace: Kam zmizela.

V tmavém lese kdysi žila,
něžná víla Dobromila,
hodné lidi ona chrání,
každému chce splnit přání.

Roky běží, víla mizí,
v lese kácí lidé cizí,
řežou stromy, víla pláče,
proč les padl za doláče.

Restituce pryč ji ženou,
vidím vílu usouženou,
Dobromile srdce puká,
holiny jsou pro ní muka.

Kde teď žije, nikdo neví,
těžko se už u nás zjeví,
její kouzla nestačila,
aby škody napravila.
Autor Psavec, 18.12.2014
Přečteno 298x
Tipy 13
Poslední tipující: tato22, enigman, Akrij8, básněnka, synanceia, jitka.svobodova, Martinecka23, Amelie M., bogen
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mnohé lesy kamsi mizí
holiny už nejsou cizí

ale sakryš naše...!

18.12.2014 18:26:08 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí