Bez názvu

Bez názvu

Anotace: Podle skutečné události, která každého zasáhla.

A najednou byl klid.
Už žádný řev a pláč,
ale proč nemělo už žít?
Teď je to navždy tříměsíční spáč.

Vždyť nechtěla mu ublížit,
jen se zbavit stresu,
chtěla ho jen utišit
v té chvíli plná vzteku.

Kámošky jdou pařit,
jdou si zase užívat.
Ona musí děcku vařit
a postýlku mu ustýlat.

Ale nedočká se žádného vděku,
stále jen ten samý křik,
neví, že je to kvůli nízkému věku,
jde vaničku naplnit.

Dítě roztomile zaplácá ručkama,
ale za chvíli zase křičí,
naposledy podívá se na svět dětskýma očkama,
a jeho hlavička pod vodou mizí.

Ještě chvíli se snaží dětskou silou bránit,
najednou přestává, jako když utne.
Je to přece jeho matka, měla ho chránit!
Teď se zdá, že má jen oči smutné.
Autor tučňák007, 21.12.2014
Přečteno 294x
Tipy 3
Poslední tipující: jitka.svobodova, v.hercik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fuj. Hrůza. Nemám rád.
Báseň celkem jde, ale dobře se, pro obsah, nečetla.

21.12.2014 20:48:51 | ElaJah

Smutné...moc smutné..tip dávám za zpracování, ale nelíbí se mi ten děj...

21.12.2014 19:06:23 | v.hercik

Souhlasím. Kdysi jsem to napsala právě v reakci na událost, která se v mém okolí skutečně stala. Nechci se dojímat vlastním textem, ale znovu a znovu mě ten příběh dostává.

21.12.2014 19:55:13 | tučňák007

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí